Ideaal buitenspeelweer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is vandaag niet alleen ideaal weer om een terrasje te doen, maar ook om te spelen op "buitenspeeldag". Het wordt deze namiddag warm met volop zon en maxima van 22 tot 25 graden, meldt het KMI. Ook morgen schijnt de zon volop, met temperaturen tot 26 à 28 graden. Soms zijn er wat hoge wolkensluiers. Donderdagnacht blijft het op de meeste plaatsen helder. Op het eind van de nacht is er in het westen kans op mist. De minima liggen tussen 8 en 14 graden. Vanaf vrijdag draait de zwakke tot matige wind naar het noordwesten tot het noorden, waardoor de aangevoerde lucht wat vochtiger wordt. In het centrum en het oosten is het nog overwegend zonnig, maar in het westen verschijnen er mogelijk wat meer wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt opnieuw warm, met maxima van 17 graden aan zee tot 26 graden in de Kempen.

Zaterdagochtend kan er soms wat nevel of lage bewolking hangen. In de loop van de dag wordt het overwegend zonnig, met soms enkele stapelwolken. We halen 19 tot 24 graden. Zondag is de wind opnieuw gedraaid naar zuidelijke richtingen en wordt er zeer warme lucht aangevoerd. Het kwik klimt tot 23 graden aan zee en in de Ardennen en tot 26 graden in de Kempen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe. Het is niet uitgesloten dat er zich plaatselijk enkele onweerachtige buien kunnen vormen.

De weersverwachting voor begin volgende week is nog vrij onzeker. Waarschijnlijk neemt de bewolking en de kans op (onweerachtige) buien toe. De temperaturen nemen wellicht een flinke stap terug, maar komen nog uit boven de normale gemiddelden.

bron: Belga