De Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea (foto). Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna.
Volledig scherm
De Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea (foto). Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna. © EPA

Roemenië volgt voorbeeld VS en verhuist ambassade naar Jeruzalem

De Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna.

4 reacties

  • danny braun

    6 jaar geleden
    het is normaal dat de ambassades zich in de hoofdstad bevinden. de stad waar Israël zijn knesset en zijn centrale bank heeft enz ...
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    En binnenkort krijgt Roemenie amerikaanse raketten. Wedden?
  • Zaki Karman

    6 jaar geleden
    Islampartij mij stem hebben jullie al.als het zo gaat dan gaat het zo ook
  • Fawzi Andolsi

    6 jaar geleden
    Roemenie kan voor het geld gaan, maar noch de VS noch Roemenie kan het hart van de moslimwereld raken. Al Quds (jeruzalem) staat s'morgens op met het moslimgebed,en gaat slapen met het moslimgebed. Dat zal ook zo blijven tot de Laatste dag.