De antiwitwascel heeft vorig jaar meer dan 31.000 meldingen gekregen over verdacht geld. Dat is een absoluut record.
Volledig scherm
De antiwitwascel heeft vorig jaar meer dan 31.000 meldingen gekregen over verdacht geld. Dat is een absoluut record. © thinkstock

Nog nooit zo veel meldingen over crimineel geld in België

De antiwitwascel heeft vorig jaar meer dan 31.000 meldingen gekregen over verdacht geld. Dat is een absoluut record, schrijft De Tijd vandaag.

15 reacties

  • Marc Verschaeren

    6 jaar geleden
    Iedereen weet wie die centen in bezit heeft ! , en toch kunnen we er niks aandoen . Ze kopen er villa 's mee in warme landen en laten zich verzorgen als Pasja 's .
  • Marnix Malone

    6 jaar geleden
    Hm.. Wat met misbruik van legale achterpoortjes? Zoals een zaakvoerder die zijn loon rechtstreeks en belastingsvrij mag investeren in vastgoed en de inkomsten van dit vastgoed naar een andere vennootschap op rechtspersoon kan doorsluizen (belastingsvrij)? Zo ontsnappen de hoogste vergoedingen voor gepresteerd werk nog steeds aan de laagste belastingsschijf...
  • Husyn Incir

    6 jaar geleden
    Schuld van vreemdelingen
  • Carlos Baillieu

    6 jaar geleden
    In A'pen laat ment betijen, er zullen voordelen aan zijn. Feit is Hoe meer geld er opgespoord wordt hoe meer politici uitgeven. De put wordt wel gevuld door de werkende bevolking.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Niet elke melding die er gebeurd is ook frauduleus. Ik weet dat uit ervaring. Er kan een storting zijn die door de bank moet gemeld worden wegens verdacht (uit het buitenland, hoogte bedrag,...) maar na een verklaring waar het geld vandaan komt is er geen probleem meer.