Politie schiet man dood die agent probeerde neer te steken

© AP

De politie heeft zondagnacht een man neergeschoten in de Notelaarstraat in Brussel. De verdachte, geboren in 1986, had geprobeerd een politieman van de anti-overval brigade (AOB) neer te steken. De man overleed een uur later aan zijn verwondingen. Volgens de oom van de verdachte kampte de man met psychische problemen.

gjs

De oproep bij de politie Brussel Hoofdstad Elsene kwam zondag omstreeks 22 uur binnen via een bewoner van een appartementsgebouw in de Notelaarstraat. Daar zou verdachte M. F. op dreigende toon de bewoners aangemaand hebben om het gebouw te verlaten. Bij aankomst van de politie liep de verdachte een eerste keer rechtstreeks met een mes op de agenten af.

De politie bracht de inwoners van het gebouw zo snel mogelijk in veiligheid. Intussen werd er een veiligheidszone ingesteld en kwam ook de AOB ter plaatse.

De AOB verzocht de man meermaals zijn mes neer te leggen en gebruikte tevergeefs traangas en een luchtdrukgeweer om hem af te schrikken. Toen de verdachte een lid van de AOB probeerde neer te steken, werd er een schot afgevuurd en werd de man overmeesterd. M.F. werd meteen overgedragen aan de hulpdiensten ter plekke, maar overleed een uur later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In de loop van de dag wordt er een autopsie uitgevoerd op het lichaam. De eerste elementen wijzen erop dat de procedures gevolgd zijn bij het gebruik van het wapen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen