ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Europa tikt regering op vingers over 'Booking.com'-wet

BinnenlandHet wetsontwerp waarmee de regering-Michel hotels de kans wil geven lagere prijzen aan te bieden dan bij online platformoperatoren zoals Booking.com, botst op kritiek van de Europese Commissie. Ministers Denis Ducarme (kmo's) en Kris Peeters (Economie) moeten hun huiswerk opnieuw maken, zo schrijft L'Echo.

12 reacties

  • marc van de poel

    6 jaar geleden
    Beste Mohamed. Ik moet je toch tegenspreken, hoor. Op Booking zijn de prijzen doorgaans wel de goedkoopste, en vooral: de annulatie mogelijkheden zijn vele mallen soepelder dan rechtstreeks bij de meeste hotel. Tip : Zoek je hotel bij Booking, Surf naar het hotel en bel ze op en vraag telefonisch naar hun laagste prijs. Werkt bijna altijd. Hotels kunnen dan onder de 'Booking' prijs gaan, doordat ze de hoge commissie aan hun niet moeten ophoesten.
  • CV DL

    6 jaar geleden
    Altijd gekregen waar ik voor tekende, bereikbare, goede helpdesk en volledig. Kan ik niet van TRIVAGO zeggen. Airport shuttles en zo zoek je beter op andere sites. Dat is wel beperkt. Voor de rest heel tevreden plus mooie kortingen voor 'genius' klanten
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    'Zou een inbreuk kunnen vormen'....yup, daar zal de sjoemelende politiek dan wel gauw een mouw aan passen door achterpoortjes zoals ze gewend zijn!
  • Piet Van Buggenhout

    6 jaar geleden
    De slimmere hoteliers omzeilen de regeltjes van bookingsites op een alternatieve manier: rechtstreeks bij hen boeken aan dezelfde prijs als op die sites, maar de klant krijgt wat extraatjes: gratis parking, betere kamer, welkomstdrankje, gratis safe, enz...
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    De blockchain technologie komt eraan. Er is een bedrijf dat een boeking site maakt met 0% commissie.