IS. Militair verslagen maar financieel goed geboerd.
Volledig scherm
PREMIUM
IS. Militair verslagen maar financieel goed geboerd. © afp

IS zit op zak geld van 3 miljard dankzij boetes, taksen en investeringen

Ondanks haar militaire nederlaag op het terrein verzamelde de organisatie Islamitische Staat de voorbije jaren een oorlogskas van ongeveer 3 miljard euro. Geen enkele terroristische organisatie was ooit zo rijk. Specialisten en ministers uit 72 landen dachten de voorbije dagen in Parijs na hoe ze de financiering van de terreur moeten aanpakken.

17 reacties

  • peter Frederix

    6 jaar geleden
    Als men weet dat ze in het bezit zijn van drie miljard dan weet men ook waar die zijn. Dus gewoon alle rekeningen die te maken hebben met IS blokkeren. Of is dat misschien te simpel.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Ontmaskerde sponsors moeten meer bezoek krijgen van doodseskaders; die kunnen we misschien betalen met in beslag genomen IS-geld.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    ze kunnen al beginnen met ALLE sympathisanten hier in het westen op droog zaad te zetten en uit te wijzen, te beginnen met al die haatimams....
  • danny janssens

    6 jaar geleden
    Ze weten dat ze geld hebben, ze weten hoe ze eraan komen en ze weten waarschijnlijk ook waar het zit. Waarom leggen ze er dan geen beslag op? Of toch liever gecontroleerd los laten lopen. Kwestie van nog wat oorlogje te kunnen spelen. Te lobbyen over veiligheid etc. de onschuldige offers die er dan voor vallen nemen ze er graag bij.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Als ze dat weten dan kan dat geld toch gebruikt worden voor de herstelling van alle aangerichte schade.