Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Benoit De Freine

Leegstaand huis kopen en slopen? Dan kan je misschien rekenen op forse belastingverlaging

Wie een leegstaand pand dat op de gewestelijke inventarissen staat, sloopt en vervangt door nieuwbouw, zal vijf jaar lang een vrijstelling van de onroerende voorheffing krijgen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Ook wie een leegstaande winkel ombouwt tot woning of wie boven een winkel gaat wonen, krijgt dezelfde vrijstelling. "Leegstaande gebouwen creëren een gevoel van onveiligheid. Met deze belastingverlaging willen we dat probleem aanpakken", zeggen ministers Bart Tommelein, Liesbeth Homans en Joke Schauvliege.

2 reacties

  • Fonske Beys

    6 jaar geleden
    Houd je handen af van een oudere woning . Wie zulke woning koopt en deze renoveert kan nooit meer het bedrag terug krijgen wat het uiteindelijk heeft gekost . Zoals een oude wagen er blijven kosten aan ,comfort en verbruik nooit als nieuw .
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    De kosten om een oud kot te vernieuwen zijn onbetaalbaar, je kan dan beter een nieuw zetten, renovatiekosten vallen in het niet (kijk maar eens wat de dieven vragen voor alleen een nagelke) bij de vrijstelling, die op termijn toch weer zal veranderen of vervallen door hun regelneverij waanzin, wedden? De belastingverlaging betalen we altijd dubbel en dik terug...je spaargeld investeren mensen want die willen ze in handen krijgen!