De Lidl in Eeklo is een van filialen waar gestaakt wordt.
Volledig scherm
De Lidl in Eeklo is een van filialen waar gestaakt wordt. © Gianni Barbieux

KAART. Vierde stakingsdag op rij bij Lidl: 1 vakbond ligt dwars, 100-tal winkels blijft gesloten

Voor de vierde dag op rij wordt er gestaakt bij Lidl. Net als gisteren bleven er vanochtend ongeveer 100 winkels dicht, meldt de directie van de supermarktketen. Het personeel klaagt over de hoge werkdruk. Een verzoeningspoging tussen directie en vakbonden is vannacht afgesprongen. De bonden leggen vandaag wel een voorstel van de directie voor aan hun achterban.

203 reacties

  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Wie nu op de arbeidsmarkt gaat, zal hoe dan ook met minder tevreden moeten zijn. Het economisch zwaartepunt is reeds meer dan tien jaar aan het verschuiven naar Aziatische landen. Europa zal zich moeten schrap zetten en ... we zullen moeten leren tevreden zijn met minder. Een nieuwe woning bouwen wordt haast onbetaalbaar voor jonge koppels. Het patronaat wordt weer almachtig. Wie niet meekan, is gezien.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Wie volgt ? Als we met zijn allen staken hebben de uitbuiters geen keuze. Allemaal naar Azië gaat ook niet.
  • Geert Ferket

    6 jaar geleden
    Er hebben het er hier over uitbuiting. Die onnozelaars kopen hun kleertjes gemaakt zijn door mensen die wél het recht hebben zich loonslaven te noemen. In tegenstelling tot de verwende westerse werknemer die zich alles kan kopen wat zijn hart begeert, tot de vakantie naar het buitenland toe. Arme Belgische "loonslaven"...
  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    Hoe men het ook draait of keert , een staking is meestal het gevolg van de geldende arbeidsreglementering die door de werkgever niet wordt nageleefd . Wanneer er gemor op de werkvloer is dat blijft aanslepen dan moet de directie ingrijpen en de oorzaken detecteren in plaats van de boel te laten verzieken zoals nu gebeurt bij Lidl . Geen inspraak van de werknemers is één van de oorzaken van dit conflict .
  • bert de jaegher

    6 jaar geleden
    Dit is een pure politieke staking van de Waalse kaviaar-socialisten die maar niet kunnen toegeven dat hun macht voorbij is en dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken. BBTK, ABVV, PS en SP-A = verenigingen opgericht in de 18de eeuw