Honderden shoppers overspoelen Meir voor opening grootste Primark van het land

De opening van Primark heeft honderden, voornamelijk jonge, shoppers op de been gebracht. Onder enorm gejuich van het personeel mochten die als eersten de winkel binnen. De regenachtige brugdag lijkt perfect gekozen voor de opening.

ph

“Hoe kan het toch dat jullie nu pas naar Antwerpen komen. Antwerpen is de stad waar iedereen naartoe wil met retail”, had schepen voor Financiën en Middenstand Koen Kennis (N-VA) net vooraf nog gezegd voor het personeel en directie.

Niet veel later zette het personeel zich klaar om met ballonnen en luid applaus de op zijn minst duizend klanten te ontvangen, die in een lange rij op de Meir klaarstonden. De eerste klanten stonden al om 7.20 uur - in de regen - klaar, om snel naar de collectie Harry Potter-kleren te gaan die klaarhing in de winkel, in de - geklasseerde - historische ‘ridderzaal’.

De winkel is ruim, over verschillende panden. Er zijn wachtplaatsen met stopcontacten en zones met ‘trending’ artikelen. Doorheen de winkel verschillende verwijzingen naar diamanten, zodat de keten zich inpast in de stadsmarketing. In de komende dagen wordt goed gekeken naar wat de shopper in Antwerpen zoal wil, om eventueel het aanbod of de inrichting bij te sturen.

“We zitten ook in de Nieuwstraat (in Brussel, nvdr.), maar de winkel hier op de drukke Meir heeft toch net iets meer. We zijn ervan overtuigd dat het een succes gaat zijn”, zei woordvoerder Anne-Marie De Block.

Goed voor economie

In samenwerking met de stad werden uit 1.200 kandidaten circa 550 personeelsleden aangeworven, goed voor 370 voltijdse banen. Op het drukste moment zullen zowat 290 personeelsleden tegelijkertijd werken.

Bij de opening werd benadrukt dat de keten, die in het verleden kritiek kreeg over de arbeidsomstandigheden bij de productie, intekent op het ‘Ethical Trading Initiative’ voor betere arbeidspraktijken. Van de ‘Schone Kleren Campagne’ krijgt de keten een oranje label, wat wijst op “enig initiatief, waarbij wel wordt gewerkt aan een leefbaar loon, maar overtuigend is het niet”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer