Vanaf zaterdag telkens vijf winkels dicht in Limburg omwille van stakingsactie

In Limburg zullen werknemers van Lidl vanaf deze week elke zaterdag zeker vijf winkels van de warenhuisketen dicht houden. Dat is maandagmorgen vernomen aan de vestiging van Lidl langs de Hasseltweg in Genk, waar een honderdtal leden van vakbond BBTK verzamelde. Bij een stemming verwierpen ze unaniem het voorstel van de directie.

belga

“Vijf winkels gaan vanaf zaterdag een ganse dag dicht. Dat betekent dat u een zaterdag op vijf moet staken. We beletten het personeel wel niet om te gaan werken. Laat u niet doen twijfelen door de filiaalmanager of de districtsleider, die zich als syndicalist voordoet”, zei Carine Meuwis van BBTK Limburg aan de honderd aanwezigen.

Mariana Merola, afgevaardigde van BBTK Limburg voor het Lidl-personeel, gaf maandag aan de aanwezige vakbondsleden ook tekst en uitleg over de huidige situatie. “Woensdag heeft een federaal overleg met de Franstalige partners plaats. SETCa-BBTK trekt aan één zeel. Wij wijken niet af van ons standpunt”, klonk het. De vakbond drukt wel de hoop uit dat de directie van Lidl deze week opnieuw rond de onderhandelingstafel wil zitten.

Er raakte ook bekend dat 20 van de in totaal 35 Limburgse Lidl-winkels maandag dicht zijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer