Staal in een fabriek in Duitsland. De Europese Unie blijft voorlopig vrijgesteld van de Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn beslissing over de heffingen uitgesteld tot 1 juni.
Volledig scherm
Staal in een fabriek in Duitsland. De Europese Unie blijft voorlopig vrijgesteld van de Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn beslissing over de heffingen uitgesteld tot 1 juni. © EPA

VS verlengen vrijstelling van importheffingen: "Onzekerheid voor de markt blijft"

De Amerikaanse president Donald Trump verlengt de vrijstelling van de importheffingen op staal en aluminium voor de Europese Unie, Canada en Mexico met een maand. Dat bevestigde het Witte Huis gisterenavond, ruim drie uur voor het verstrijken van de uitzonderingsmaatregel.

6 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    paul lemmens: en de VS heffen op andere producten véél meer dan EU. Handelsovereenkomsten kunnen na jaren een beetje scheefgroeien, maar daar heeft vaak beide partijen schuld aan. Denk een beetje na vooraleer domme schrijfsels van anderen te kopieren.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De Amerikaanse zware industrie is hopeloos verouderd, blijven hangen in hun gloriedagen van weleer. Nu kunnen ze de modernere en meer performante concurrentie niet meer aan en dat noemt dan volgens de Leading Succes People "oneerlijke concurrentie".
  • HUBERT VANHOVE

    6 jaar geleden
    het (grote Europa)is schijnbaar eerder een bange wezel die braaf afwacht wat Trump hen wil geven indien ze braaf zijn
  • Ludo Robben

    6 jaar geleden
    Als je een pakketje aankoopt buiten de EU weet je het wel ... invoerrechten, btw, inklaringskosten en afhandelingskosten. Als ik Trump was vroeg ik nog veel meer.
  • Eric Tielen

    6 jaar geleden
    En de chantage blijft...