Joke Schauvliege in de plenaire vergadering in het Vlaams Parlement vanmiddag
Volledig scherm
Joke Schauvliege in de plenaire vergadering in het Vlaams Parlement vanmiddag © BELGA

Schauvliege: "Als Uplace wil doorgaan, moet het nieuwe handelsvergunning vragen"

"Als Uplace wil doorgaan, moet het een nieuwe handelsvergunning aanvragen." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van sp.a-parlementslid Katia Segers. Intussen heeft de Vlaamse regering nog geen beslissing genomen over de vraag van Machelen om de bevoegdheid over de ruimtelijke planning te delegeren aan de gemeente.

12 reacties

  • Rudy Vander Elst

    6 jaar geleden
    Geen Uplace,
  • ROGER DEPREZ

    6 jaar geleden
    België het land van eindeloze compromissen en politieke spelletjes waar nauwelijks nog belangrijke en juiste beslissingen worden genomen die de belasting betaler weinig geld kost. Waarom denkt men heeft België zo een enorme staatsschuld als een klein landje in tegenstelling bij landen als Nederland, Denemarken, Luxemburg, Oostenrijk enz.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Moeten veel belangen bij gemoeid zijn want die zever wordt maar niet definitief geregeld ...
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Heeft Bartje VH soms wat onder tafel geschoven ?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als men à la carte bevoegdheden overhevelt aan gemeenten als dat nodig is, dan is er eigenlijk geen wetgeving en beleid meer. Schaf dan meteen dat Vlaams parlement dan ook maar af. De plaatselijke betonboeren en ondernemers in de gemeenteraden zullen dan het bestuur wel overnemen. Uiteindelijk is dat toch al wat het Voka zou willen.