Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zo laag is de pakkans in Belgisch verkeer: ruim 58.000 kilometer onder invloed rijden voor je betrapt wordt

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil het rijbewijs met punten niet invoeren omdat de pakkans in ons land te laag is, zo zei hij vanmiddag. Verkeersveiligheidsinstituut Vias berekende voor het eerst hoe groot die pakkans nu gemiddeld is in ons land. En de cijfers zijn hallucinant laag: zo kunnen bestuurders in België in principe gemiddeld 58.596 kilometer afleggen onder invloed vooraleer ze betrapt worden bij een controle. En zonder gordel kan je maar liefst 110.000 kilometer afleggen voordat de politie je staande houdt.

95 reacties

  • Medard Albrechts

    6 jaar geleden
    misschien een speciale camera ontwikkelen die dronken chauffeurs detecteert
  • Danil Tasevski

    6 jaar geleden
    Helemaal mee akkoord: "Als 25 procent van de accidenten veroorzaakt worden door dronken chauffeurs, dan wordt 75 procent van de accidenten veroorzaakt door de 'nuchtere' mensen. Dus nuchtere mensen veroorzaken 3 keer meer ongelukken dan zatte?!
  • Lucien Verschraegen

    6 jaar geleden
    in het weekend zijn wij veel op de baan en ben ik al regelmatig tegengehouden voor controle. In zoverre dat ik het stilaan beu wordt en er over na denk om gewoon thuis te blijven.
  • Kirsten De Laet

    6 jaar geleden
    De pakkans in België is quasi nihil en dan durf je te beweren dat men in Wallonië menselijker zijn @ Raoul Rouma? Schaam u, diep rood moet jij u schamen. Er is nooit of te nimmer een geldend excuus om dronken, te snel, zonder gordel of met de gsm in de hand te rijden. Was me dat nu! Neem een voorbeeld aan onze buurlanden, om de haverklap grote controles. En het klopt, ik rij reeds 30 jaar en ben welgeteld 3 keer op controle gestoten.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Raoul Rouma ben jij de laatste 10 jaar nog eens in Wallonië geweest?
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. Netwerk tegen Armoede wil maximumfactuur in onderwijs: “Studiekeuze mag niet afhangen van de portemonnee van je ouders”

    Netwerk tegen Armoede wil maximumfac­tuur in onderwijs: “Studiekeu­ze mag niet afhangen van de portemon­nee van je ouders”

    Schoolkosten moeten beperkt blijven om het onderwijs betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom pleit Netwerk tegen Armoede voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs. Het onderwijs kan een uitweg bieden uit armoede, maar momenteel wordt die rol niet vervuld. “Voor één op de acht kinderen in Vlaanderen die opgroeien in armoede, biedt ons onderwijs niet de kans tot maximale zelfontplooiing”, luidt het. De politieke partij Vooruit denkt daar hetzelfde over.