Brussels minister Pascal Smet (sp.a) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Brussels minister Pascal Smet (sp.a) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). © Belga

Kosten opvang transmigranten doorschuiven naar federale regering? "Ze kunnen 0 euro krijgen", zegt Francken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is niet van plan de factuur voor de Brusselse opvang van transitmigranten te betalen. "0 euro", zo tweet hij in antwoord op het plan van Brussels minister Pascal Smet  (sp.a) om de factuur voor het heropenen van een opvangcentrum door te schuiven naar de federale regering. 

381 reacties

  • Stefaan Vermeir

    6 jaar geleden
    België als hoofstad van europaken Den Frank roept veel ma als puntje bij paaltje komt is hij ook maar een marionetje
  • Brostem Goeroe

    6 jaar geleden
    Met hetgeen onze Guido en consoorten ontvangt om te posten, kunnen ze gemakkelijk er een paar in huis nemen, ipv al die onzin uit te kramen, of is het de tijd verdrijven, zou ook kunnen.
  • Norbert Corten

    6 jaar geleden
    Als Brussel onthaalstad wil spelen,dan moeten ze ook maar de rekening betalen. Typisch socialistisch de factuur doorschuiven naar anderen . Veel ouderen kunnen hun rusthuis nog niet betalen,na een heel leven lang werken. Moest men in het Verenigd Koninkrijk iedereen verplichten om een identiteitskaart op zak te hebben ,zou die toevloed misschien kunnen stoppen.
  • Annie Vandeputte

    6 jaar geleden
    Wie ze wil opvangen moet maar zelf de facturen betalen..idem de ministers ..als onze ouders naar bejaarden tehuis ( noodgedwongen) moeten wij ook bijbetalen.. zouden beter geld overmaken om voor de mensen die ons land gemaakt hebben en diegenen die het in stand houden.. maar nee.. betalen en inleveren..meer moeten we niet doen en als we er iets over zeggen..dan zijn we racist..
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    Als het aan Francken lag of aan de bevolking dan stuurde hij ze allemaal zonder pardon terug maar altijd wordt er tegen gewerkt op alle manieren en nu komt de rooie zeggen dat Francken zijn werk niet doet ,Smet wat hebt gij al goed gedaan in de politiek antwoord daar ééns op buiten uw zak te vullen hé.