Weerbericht - Tot 23 graden zaterdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt zaterdag volop zon met maxima tot 23 graden in de Kempen. Ook de volgende dagen wordt het zomers warm, met temperaturen in de buurt van 25 graden, voorspelt het KMI. Het wordt zaterdag zonnig. De maxima gaan in stijgende lijn en liggen tussen 16 graden aan zee, 20 of 21 graden in het centrum en plaatselijk 22 of 23 graden in de Kempen. De noordoostenwind waait matig.

Zaterdagavond en -nacht blijft het helder. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden in Vlaanderen.

Zondag verwacht het KMI opnieuw volop zon met maxima tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. Die waarden liggen in het binnenland zo'n 6 graden boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar. Ook maandag overwegend zonnig, hoewel er in de namiddag wat stapelwolken zullen gevormd worden. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Dinsdag en woensdag neemt de onstabiliteit toe. 's Ochtends is het nog zonnig, maar de bewolking neemt snel toe en er kan lokaal een bui vallen. Vooral woensdag stijgt de kans op onweerachtige buien. Het wordt ook nog iets warmer, met dinsdag temperaturen van 20 tot 25 graden, woensdag mogelijk tot 27 graden. Aan de kust blijft het iets koeler dankzij de aanwezige zeebries.

Donderdag of vrijdag krijgen we een overgang naar een andere luchtsoort en een eerder wisselvallig weertype. Met maxima rond 18 graden in het centrum van het land evolueren we naar de normale seizoenswaarden.

Opgelet: het KMI waarschuwt nog voor CO-intoxicatie.

bron: Belga