Korpschef Serge Muyters en burgemeester Bart De Wever (N-VA), archiefbeeld.
Volledig scherm
Korpschef Serge Muyters en burgemeester Bart De Wever (N-VA), archiefbeeld. © Laenen

Criminaliteit in Antwerpen voorbije zes jaar met ruim een kwart gedaald, maar drugsmisdrijven nemen toe: "Dat is vreemd genoeg ook goed nieuws"

De geregistreerde criminaliteit op het grondgebied van de stad Antwerpen is van 2012 tot 2017 in totaal met 27 procent gedaald. De periode valt ongeveer samen met het eerste mandaat van korpschef Serge Muyters van de lokale politie en met de eerste legislatuur onder burgemeester Bart De Wever (N-VA). Zij blikken dan ook erg tevreden terug. De Wever wil de komende jaren verder inzetten op technologische innovaties.

34 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Voor Tom Faes zullen het weeral grote leugens zijn.Alleen zijn SPA vriend Meeuws verkondigen de waarheid.Het bedrag opsplitsen om sneller te kunnen werken hahaha wie gelooft zoiets niemand behalve Tom Faes en vrienden.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Er wordt wat met geweren geschoten links en rechts , af en toe wordt er al eens met een granaat geworpen., soms zijn er al wel eens messteken en de voetbalgevechten 't ja dat behoort tot onze stadscultuur . Het is allemaal zo erg niet volgens Bartje en de pro reacties hieronder behoren wel tot de nva maar wonen zeker niet in Antwerpen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De grote leider durft de drugscriminaliteit aanpakken en bekent maken, Janssens verkocht alleen schone schijn, zijn Zuid en de bakfiets kiezers. Voor ze drugs legaliseren gaan moeten ze eerst eens in de psychiatrische instellingen langs gaan en gaan kijken hoeveel jongeren en door druggebruik een psychose ontwikkelen. Volgens een verpleegster zijn er veel jongeren bij uit de vermogende midden klasse, ook van soft drugs naar hard drugs.
  • andre van de wege

    6 jaar geleden
    ik ga al een paar jaar niet meer in antwerpen winkelen. voel me daar niet veilig meer. ge ziet dat de nva de plak zwaait,
  • Jeroom De Wilde

    6 jaar geleden
    Als de Grote Leider beslist dat de politie niet meer mag optreden en dat kleine criminaliteit niet meer in de statistieken mogen komen is die daling logisch