© ima

Muts doet inbreker das om, koppel krijgt tot 30 maanden cel

Een 42-jarige man uit het Nederlandse Schiedam is in Turnhout veroordeeld tot dertig maanden celstraf voor enkele inbraken. Zijn 35-jarige partner kreeg 20 maanden. DNA-materiaal deed het koppel de das om.

Ivo Meulemans

Ringo M. en zijn partner Marijana M. uit Schiedam werden in november aan ons land uitgeleverd. Ze stonden internationaal geseind nadat ze op 17 december 2016 een mislukte woninginbraak pleegden in Grobbendonk.

In hun vlucht lieten ze een gehuurde Volvo V40 achter. Via de huurder van de personenwagen kwam de politie bij Ringo M. terecht. “Zijn DNA werd aangetroffen op een schroevendraaier en een koevoet die in de woning lagen, net als op een muts in en het stuur van de Volvo”, zei aanklager Catherine Dederen.

Via zijn DNA kon Ringo ook gelinkt worden aan een inbraak in Knokke op 8 november 2016. Daar liet hij een bloedspoor op een raam achter. Zijn partner Marijana wordt mee verdacht van de inbraken omdat haar DNA werd aangetroffen op een sjaal die in de auto lag. Ze kregen elk een boete van 600 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER