Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jambon: "Transmigranten in Noordstation prioritair naar gesloten centra met oog op uitwijzing"

Er komen gecoördineerde politieacties om de omgeving van het Brusselse Noordstation "terug te geven aan de reiziger" en er de "veiligheid te garanderen". Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in de Kamer aangekondigd. In Terzake zei Jambon dat de opvang in de gesloten centra prioritair zal gaan naar mensen uit het Noordstation.

142 reacties

  • kris minten

    6 jaar geleden
    Brussel is toch al een open asielcentrum waar in veel wijken de sharia heerst? Gevaarijkste en vuilste stad van Europa wat mij betreft.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Goed dat je dat direct in de pers lekt. De migranten zijn weg,maar het probleem is niet opgelost maar verplaatst. Hun vriendjes zullen ze wel weer verstoppen. Volgende keer moet je de inbrekersbendes de frekwentie's van de politie maar geven of ineens het nummer van slachtofferhulp Ze moesten maar eens betrapt worden.
  • Calinda Struyf

    6 jaar geleden
    Voor zover ik weet Mr Bervoets kunnen ze asiel aanvragen en kunnen ze genieten van de bed bad brood voorzieningen. Doch het gaat over zgn doortrekkers die niet doortrekken. Kunt U werkelijk stellen dat deze mensen vluchtelingen zijn als ze geen asiel aanvragen. Als men deze mensen op dezelfde manier behandeld als echte vluchtelingen dan kunnen we de naam van BXL veranderen naar Calais.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Ze mochten er 20 per dag opnemen, naar de Dienst Vreemdelingen Zaken van Francken brengen, na 2 uur waren ze terug op de straat met het bevel om binnen 3 weken het land te verlaten en doken terug onder of verplaatsten zich naar andere oorden. Ondertussen komen er steeds nieuwe bij. Dit is een federaal en een Europees probleem en geen dat door een burgemeester kan opgelost worden. U hebt een dwanggedachte dat iedereen probeert om de N-VA te dwarsbomen.
  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Dweilen met de kraan open?