Direct naar artikelinhoud

Staking Brussels Airlines: zo boek je je vlucht om

Archiefbeeld.Beeld Photo News

Maandag en woensdag staken de piloten van Brussels Airlines en daarom worden er 557 vluchten geschrapt. 63.000 passagiers worden daardoor getroffen en zij proberen hun vluchten alsnog om te boeken, maar dat blijkt geen sinecure te zijn. Betaalt Brussels Airlines je vluchten terug en wat als je strandt op een luchthaven?

en

Brussels Airlines biedt iedereen die op 14 of 16 mei een vlucht heeft twee mogelijkheden aan:

Een gratis herboeking naar een andere vlucht van Brussels Airlines op een latere datum (voor 30 juni). Als de tweede vlucht duurder is dan je oorspronkelijke, betaalt de maatschappij het verschil.

Een volledige terugbetaling van je ticket. Dat kan je doen via een formulier op de website van Brussels Airlines.

Andere maatschappij

Wil je toch nog op dezelfde dag op je bestemming geraken en lukt dat niet met een vlucht van Brussels Airlines, zal je dus een vlucht bij een andere maatschappij moeten boeken. Is die duurder dan je oorspronkelijke vlucht? Dan zal je zelf het verschil moeten bijleggen.

Callcenter

Brussels Airlines vraagt zelf om te bellen naar het callcenter dat 24/7 open is als je je vlucht wil omboeken. Maar dat callcenter blijkt overbelast en veel passagier zakten daarom vandaag af naar de luchthaven om daar hulp te vragen.

Gestrand?

Ook mensen die Zaventem of Dusseldorf als tussenstop gebruiken, zullen getroffen worden. "Passagiers die gestrand zijn op hun bestemming, zullen maximale zorg worden aangeboden zoals hotelaccommodatie of alternatieve reismogelijkheden", luidt het.

Deze vluchten zullen wel doorgaan op maandag en woensdag:

Deze vluchten vliegen wel.Beeld VTM NIEUWS