Jos Beijnen, ziekenhuisapotheker bij het Antoni van Leeuwenhoek, met zijn medicijn.  De apotheker maakt zelf de capsules. Kosten: 1.500 euro per patiënt per jaar, waar farmaceut Merck bijna 70 keer zoveel verlangt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Beijnen, ziekenhuisapotheker bij het Antoni van Leeuwenhoek, met zijn medicijn. De apotheker maakt zelf de capsules. Kosten: 1.500 euro per patiënt per jaar, waar farmaceut Merck bijna 70 keer zoveel verlangt. © Freek van den Bergh

Hoe een brutaal ziekenhuis een grote farmaceut te slim af is (en voorloper wil zijn van goedkopere geneesmiddelen)

de VolkskrantMet hun ontdekking hoe een tumorcel zichzelf om zeep kan helpen, hebben twee onderzoekers van het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek niet alleen een slag geslagen tegen kanker, maar ook tegen internationale farmaceuten die groot geld verdienen aan geneesmiddelen. Het Nederlandse medicijn is zeventig keer goedkoper.

3 reacties

  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    Goe gedaan!
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Dat is nu eens echt goed nieuws, de graaiondernemers die gruwelijke woekerwinsten pakken op medicijnen dekken al lang niet meer hun gelul van ja maar onderzoek kost veel geld. Als technologie en nieuwe ontwikkelingen enkel als winst worden gezien voor enkele smerige rijken dan zit er iets grondigs fout.
  • patrick de keyser

    6 jaar geleden
    Deze 2 mensen verdienen een nobelprijs,dit moet aan de grote klok gehangen en wereldwijd bekend gemaakt worden.Altijd al gedacht dat de pharmaceutische industrie handeld zoals de maffia (70 keer duurder) nu ben ik er zeker van !