Lewis Hamilton verovert pole

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) vertrekt morgennamiddag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Spanje, de vijfde manche in het WK Formule 1. De 33-jarige Hamilton reed vandaag de snelste tijd in de kwalificatiesessie op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Met 1:16.173 bleef hij zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, tweede op amper vier honderdsten, nipt voor.

Voor de viervoudige wereldkampioen is het de tweede pole van het seizoen, de 74e uit zijn carrière.

De Ferrari's van de Duitser Sebastian Vettel, derde op 132 honderdsten, en de Fin Kimi Räikkönen bezetten zondag de tweede startrij. De Red Bulls van de Nederlander Max Verstappen en de Australiër Daniel Ricciardo staan op rij drie.

Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) reed de elfde chrono in de kwalificaties en werd uitgeschakeld in Q2. Zijn Spaanse ploegmaat Fernando Alonso haalde wel het derde kwalificatiedeel, voorbehouden voor de top tien. De tweevoudige wereldkampioen werd daarin achtste. Hij start vanaf rij vier, Vandoorne vanaf rij zes.

De Grote Prijs van Spanje begint morgen om 15u10. Vorig jaar won Hamilton, nadat hij vanaf de pole was gestart, in Catalonië voor Vettel. Vandoorne moest opgeven.

Bron: Belga