© Belga

PROXIMUS LEAGUE. Antwerp sleept punt uit de brand met tien man (maar blijft laatste)

Tubeke heeft zondag op de zevende speeldag van de Proximus League verzuimd titelfavoriet Antwerp nog een beetje dieper in een crisissfeer te duwen. Het werd 2-2 in het Stade Leburton. Door dit gelijkspel staat Antwerp wel nog steeds gedeeld laatste, samen met OHL.

jtp

Bekijk hier de stand in de Proximus League!

Tubeke - Antwerp: 2-2

Op bezoek bij Tubeke bracht spelverdeler Camus (11.) de Antwerpenaren al vroeg op voorsprong. Een rode kaart voor Duplus in de toegevoegde tijd van de eerste helft verbrodde het bezoekende feestje echter. Toure (45+3.) profiteerde meteen met de gelijkmaker en Diallo (62.) zette Tubeke op voorsprong. Antwerp leek na een gemiste strafschop rijp voor een nieuwe nederlaag, maar Vleminckx bezorgde de Great Old tien minuten voor tijd toch nog een punt.

Lommel United - Lierse: 0-3

Lierse blijft de koploper in de Proximus League na een 0-3 zege bij Lommel United. Lierse begon met een blitzstart op het veld van Lommel, Dylan De Belder knalde in de openingsminuten de 0-1 voorbij doelmans Bertrams. Het was al Lierse dat de klok sloeg in de eerste helft, maar Lommel-doelman Bertrams hield tot tweemaal toe de 0-2 uit zijn doel. Tien minuten ver in de tweede helft leek Lommel op gelijke hoogte te klimmen, maar de kopbal van De Bruyn spatte uiteen op de paal.

Die kans gaf Lommel vleugels en dat leidde tot kansen voor Neven en Lenaerts, maar beide thuisspelers kregen de bal niet tegen de touwen. Een kwartier voor tijd nam Lierse alle Lommelse hoop weg met het tweede doelpunt van De Belder. De ingevallen Benson zorgde nog voor 0-3. Daar bleef het bij, al kopte Lierse-speler Buyens nog tegen de lat. Door deze overwinning blijft Lierse op kop met 15 punten, Lommel staat vijfde met acht punten.

Cercle Brugge - OHL: 2-4

De wedstrijd in Brugge kon niet beter beginnen voor OHL. Al na vier minuten krulde Yannick Loemba de bal heerlijk in doel na een voorzet vanop de linkerkant: 0-1. Al kreeg de Congolees wel te veel tijd en ruimte van de Cercle-defensie...

OHL meteen op rozen, en daar had Cercle geen verhaal tegen. Vijf minuten voor de rust moest Leuven noodgedwongen een wissel doorvoeren na een blessure voor Monteyne. Houdret kwam in zijn plaats, en zag vier minuten voor het rustsignaal de 0-2 vallen. Kocabas was er als de kippen bij om een doorgekopte hoekschop binnen te duwen.

Cercle kreeg in de tweede helft even weer hoop na een snelle aansluitingstreffer van Yagan, maar Casagolda zorgde meteen na de 1-2 al voor de 1-3. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en tien minuten voor tijd prikte Arne Naudts de 2-3 binnen, maar van een slotoffensief was geen sprake meer. Tabekou zorgde vijf minuten voor tijd voor de 2-4 eindstand.

Roeselare - Union: 2-1

Zaterdagavond won Roeselare al met 2-1 van Union. Door deze zege, de derde overwinning op rij, springt Roeselare over Union naar de tweede plaats in de stand, op één punt van leider Lierse. Dat speelt zondag wel nog tegen Lommel United. Union kwam in de eerste helft op voorsprong via topschutter Rajsel, maar Roeselare keerde die scheve situatie helemaal om na rust. Brouwers en Lepicier legden de 2-1 eindstand vast in drie minuten tijd.