Twitter/@disouzart/AP
Volledig scherm
© Twitter/@disouzart/AP

Man roept 'Allah Akbar' en steekt voorbijgangers neer in Parijs: dode en zeker vier gewonden, IS eist aanslag op

BuitenlandEen man met een mes is gisterenavond voorbijgangers te lijf gegaan in Parijs. Daarbij is een dode gevallen en zeker vier gewonden. Volgens ooggetuigen zou de dader tijdens zijn aanval 'Allah Akbar' geroepen hebben. De dader werd vervolgens door de politie doodgeschoten. De man is een jonge twintiger, geboren in Tsjetsjenië. Het onderzoek is overgenomen door de antiterreurbrigade. Later op de avond eiste terreurorganisatie Islamitische Staat de aanslag op. De Franse president Emmanuel Macron betreurt dat Frankrijk "opnieuw de prijs van bloed" betaalt. Hij zei ook dat Frankrijk "geen duimbreed zou toegeven aan de vijanden van de vrijheid". 

225 reacties

  • Tisomzeep

    6 jaar geleden
    Voor de linkse stemmen mag er gedood en gemoord worden
  • Willem Pots

    6 jaar geleden
    Probleem is: als ze iedereen preventief moeten opsluiten die "gekend is bij de politie", dan moeten ze in België alleen al 20 gevangenissen bijbouwen. Tweede probleem: je kan niet zomaar iemand op voorhand van zijn vrijheid beroven zonder concrete aanwijzingen dat die écht iets aan het voorbereiden is.
  • Yves Hinnekens

    6 jaar geleden
    Enerzijds gaan Europese legers meevechten tegen IS. In eigen land mogen extremisten niet uitgeschakeld worden wegens 'mensenrechten', dankzij de sociale instellingen en politieke partijen. Vanzelfsprekend dat ze dan allemaal naar hier zullen komen!
  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Bernaerts Diane u reactie is juist maar we moeten ergens beginnen.Als je de kraan niet dichtdraaid helpt dweilen niet.
  • Yousra El Kasmi

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Yahya kasmi