Etienne Tshisekedi, de "historische" oppositieleider die vorig jaar in Brussel overleed (archiefbeeld).
Volledig scherm
Etienne Tshisekedi, de "historische" oppositieleider die vorig jaar in Brussel overleed (archiefbeeld). © EPA

In Congo nemen 4 verschillende partijen met exact dezelfde naam deel aan verkiezingen

De Congolese overheid heeft de officiële lijst bekendgemaakt van partijen die op 23 december mogen deelnemen aan de verkiezingen in het land. De meest in het oog springende vaststelling is dat er maar liefst vier verschillende partijen met de naam UDPS (Union pour la Démocratie et le Progrès Social) zullen deelnemen, zo melden de plaatselijke media.

1 reactie

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Kabila is verzekerd van zijn overwinning dank zij de versnippering.Tenzij er een 2de ronde komt....
  1. KIJK. Brit wilde de muizen in zijn tuin beschermen tegen katten, maar dat liep wat uit de hand
    Play

    KIJK. Brit wilde de muizen in zijn tuin beschermen tegen katten, maar dat liep wat uit de hand

    De 50-jarige Simon Dell besloot zo’n 6 jaar geleden de muizen in zijn tuin te beschermen tegen katten in de buurt. Hij maakt initieel met wat hout en mos een huisje voor één muis, die hij George noemt. Maar al snel wordt het huisje ook populair bij andere muizen en dus besluit Dell zijn dorp uit te breiden. Ondertussen is het een prachtig verblijf geworden met zelfs een café en boekenwinkel. Het tafereel levert prachtige beelden op voor de natuurfotograaf. Én het is daarbij een manier voor de Brit om met zijn depressie om te gaan.
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.