Op orders van de piloot werd de vrouw uiteindelijk van de vlucht gezet.
Volledig scherm
Op orders van de piloot werd de vrouw uiteindelijk van de vlucht gezet. © thinkstock

United Airlines zet vrouw van vlucht wegens "scherpe lichaamsgeur"

Een Nigeriaanse vrouw klaagt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines aan wegens discriminatie. De vrouw werd samen met haar kinderen van boord gezet nadat een andere passagier klaagde over een ‘scherpe geur’ die afkomstig zou zijn van de vrouw.

5 reacties

  • guy muis

    6 jaar geleden
    is een lijfreuk nu ook al discriminatie? dan is het ver gekomen!
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    moet je het openbaar vervoer eens nemen !
  • kris verbeek

    6 jaar geleden
    Ze hebben van die natte doekjes met deodorant in de winkels. En wanneer dit het 3e deel van een vlucht vanuit Nigeria was, kan ik goed aannemen dat ze wat 'extra rijp' was. Die man had gelijk. Ik heb ook reeds zo iemand gehad in mijn nabijheid op een vliegtuig. NIET aangenaam!
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Ik weet niet of het hier terecht is, ik was er niet bij dus kan niet oordelen. Wat ik wel weet is dat ik eens een 12 uren durende vlucht had en naast mij een man zat die een overvloed aan look binnen had, dat was zeker geen pretje, gewoon om mottig van te worden. Ik begrijp niet dat mensen daar geen rekening mee houden als ze weten dat ze 12 uur lang naast andere personen moeten plaats nemen.
  • Jürgen Mouton

    6 jaar geleden
    Kleurlingen ruiken nu eenmaal anders dan blanken, dus ik kan me voorstellen dat dat een probleem kan zijn. Ik kan me voorstellen dat blanken, voor kleurlingen ook anders ruiken, en dat dat ook een probleem kan zijn. En dat heeft niets met racisme te maken. Katten en honden ruiken ook anders. Sommigen kunnen de geur van een kat of hond ook niet uitstaan, is dat ook racisme?