© BELGA

Red Dragons hebben EK-ticket beet na 3-0 zege tegen Moldavië Red Dragons

De Belgische volleybalmannen hebben zich verzekerd van een plaats op het EK 2017 in Polen. Voor eigen volk in Antwerpen haalden de Red Dragons het zondagnamiddag in hun zesde en laatste kwalificatiepartij met 3-0 van Moldavië. De setstanden waren 25-15, 31-29 en 25-16.

Voor aanvang van de partij wisten de Belgen dat een 3-0 of 3-1 overwinning volstond voor een plaats op het EK en de Dragons startten sterk (25-15 in set één). In de tweede set ging het een pak moeilijker en pas na een enorm spannende slotfase - waarin ze enkele Moldavische setballen moesten wegwerken - werd het 31-29 voor Sam Deroo en ploegmaats. In de derde set was de veer van de bezoekers gebroken (25-16), de Dragons mochten beginnen feesten en bezorgden bondscoach Dominique Baeyens een mooi afscheidsgeschenk. Voor Baeyens was het immers zijn laatste wedstrijd, hij wordt opgevolgd door Vital Heynen.

Vorige week zetten de Dragons in het Griekse Kozani achtereenvolgens Griekenland (3-0), Oekraïne (3-2) en Moldavië (3-0) opzij. Eerder dit weekend werd in de Lotto Arena in Antwerpen in het tweede deel van het kwalificatieluik met 3-0 gewonnen van Oekraïne en met dezelfde cijfers verloren van Griekenland. België plaatste zich als groepswinnaar voor het EK 2017, nummer twee Griekenland moet naar de barrages. Twee jaar geleden eindigde België op het vorige EK in Bulgarije en Italië als tiende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer