AP/Reuters
Volledig scherm
© AP/Reuters

"Slachtpartij op ongewapende burgers": 58 doden en 2.771 gewonden nadat Israëlisch leger met scherp schiet

Bij de gewelddadige confrontaties aan de grens van de Gazastrook met Israël zijn volgens Palestijnse bronnen zeker 58 personen om het leven gekomen nadat het Israëlisch leger het vuur heeft geopend op Palestijnse betogers. Ongeveer 2.771 anderen raakten gewond. Meer dan 1.370 van hen liepen schotwonden op. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het ministerie van Gezondheid in Gaza deze nacht.

442 reacties

  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Deze moordpartij zal Israël blijven achtervolgen een daad van staatsterrorisme....
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Eida Lam: uiteraard moeten wij vluchtelingen opvangen die op de vlucht gaan voor geweld; OOK Palestijnse vluchtelingen. Wat is hier "warm en koud" aan? Ik heb zélf een Palestijns gezin gekend wiens halve familie gedood was tijdens "Cast Lead" en die met hun zwaargewonde dochtertje naar België zijn gekomen.
  • Nicole Buysse

    6 jaar geleden
    Ongewapende burgers? Ik kan hardline fanatiekers met molotovcocktails moeilijk als ongewapende burgers bestempelen. Hamas gebruikt Palestijnse kinderen als levend schild tegen de Israëliers. Waarom wordt daar met geen woord over gerept? Dit is nauwelijks meer objectieve berichtgeving te noemen. Sorry.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Diane Bernaert, jij blaast warm en koud tegelijk. Hier sta je te oreren dat Palestijnen in Palestina thuis horen maar tegelijkertijd sta je hier constant van je tak te maken dat wij vluchtelingen moeten opvangen, horen die dan niet thuis in hun eigen land ofzo? Zelfs niet diegenen die uit landen komen waar er helemaal geen oorlog is? Je begint een beetje doorzichtig te worden Diane ...
  • John Rogers

    6 jaar geleden
    David vind het goed!