Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © rv

Zo haal je 15 jaar gratis elektriciteit uit je zonnepanelen

SparenIs het interessant om nu te investeren in zonnepanelen? Het geld op een spaarboekje brengt toch weinig of niets op. Of is het nóg interessanter om ervoor te lenen, nu de rente toch laag staat?

36 reacties

  • ETIENNE BOECKX

    6 jaar geleden
    Hoe komt het eigenlijk dat je op zonnepanelen 6 % btw betaald en op elektriciteit 21 % !! Begrijp je daar iets van !!
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Mensen die in de schuldbemiddeling zitten kunnen geld lenen hiervoor? Hoe is dat in godsnaam mogelijk? Daar hebben ze toch geen geld voor?
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    En dank zij de digitale meters die er aankomen ga je in de zomer stroom opladen aan een lagere prijs dan dat je in de winter moet betalen voor je verbruikte KWh want er is een verschil in prijs op komst tegen die tijd, dus wij produceren de stroom en zij verdienen er aan dit en de procumententaks doen de weegschaal ook weer wat kantelen.
  • jan kop

    6 jaar geleden
    ben er nooit niet aan begonnen,waarom?Na 10 jaar volgens mijn problemen,en j gelooft toch niet dat de staat niet op alle vlakken zoekt ergens nog btw op te kunnen heffen?
  • jacques bridelance

    6 jaar geleden
    wij hebben zonnepanelen geplaatst in januari 2016 ...3kwp voor 5000 euro.....ons verbruik is op jaarbasis ongeveer 3600 kwh.......jaarlijks hebben we een opbrengst van ongeveer 2800 a 2900 kwh...... wij betaalden afgelopen twee jaar maximun 460 euro aan verbruik(luminus) ....dit geeft ons jaarlijks besparing van ongeveer 800 euro rekening houdend met prosumententarief......dus onze installatie is zeker terugverdiend in 7 jaar..