© Jan Brys

Bakker wil wereldrecord pannenkoeken stapelen verbreken

Bakker Paul Dedroog gaat voor het wereldrecord pannenkoeken stapelen. Hij probeert op 27 mei in Maria-ter-Heide het huidige record van 108 centimeter te verbeteren.

jbr

Dedroog doet dat tijdens een wielerwedstrijd in Perron Noord. Eerder heeft hij al eens een wereldrecord pannenkoeken stapelen gevestigd, maar dat record sneuvelde. “Zeven jaar geleden bracht ik het record op 77 centimeter. Dat is tweeënhalf jaar blijven staan. Nu wil ik het opnieuw veroveren. De pannenkoeken mogen maximaal 1 centimeter dik zijn. Voor mijn vorig record stapelde ik ongeveer 260 pannenkoeken. Dat zullen er nu dus wel wat meer worden. We doen het met drie. In het begin stapel je met vier of vijf pannenkoeken tegelijk. Maar naar het einde toe wordt dat heel onstabiel en dan is het stapelen per stuk. Ik ga de pannenkoeken op voorhand bakken. De recordpoging begint rond 10u”, zegt Paul Dedroog.

Een deurwaarder zal er grondig op toekijken of alles reglementair verloopt. Er is geen tijdslimiet. De stapel moet wel minstens vijf seconden blijven rechtstaan. “In totaal heb ik 26 kilo deeg nodig. De opbrengst van mijn recordpoging gaat integraal naar de vzw Rotonde.” Dedroog werkt in een industriële bakkerij in Wommelgem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER