Leverancier vergist zich tussen diesel en benzine: tientallen klanten vallen stil

In de stad Andenne (Namen) vielen de voorbije dagen tientallen auto’s stil omdat ze de verkeerde brandstof getankt hadden. Al deden ze dat zonder dat ze het zelf wisten: de transporteur van dienst maakte maandagnamiddag een grote vergissing door diesel en benzine in de verkeerde pomp te lossen.

evdg

Het voorval vond plaats in het Esso Express-tankstation in Andenne. De transporteur die er maandag arriveerde om zowel de benzinepomp als de dieselpomp van brandstof te voorzien, vergiste zich. Hij vulde de benzinepomp met diesel, en omgekeerd. Daardoor vielen sinds maandagnamiddag tientallen wagens plots stil, de meeste chauffeurs ontdekten al snel dat ze nietsvermoedende de verkeerde brandstof getankt hadden.

Het bedrijf gaf ondertussen de fout toe. Vermoedelijk zullen zij voor alle kosten moeten opdraaien. “Afgelopen maandag rond 14 uur vergiste een transporteur van PTS Jost Group zich”, aldus Gregory Claes, technisch directeur van Uhoda Group, het overkoepelende bedrijf van het Esso-station. “Hij verwarde Euro Super 95 met Diesel.”

Op sociale media melden verschillende automobilisten een auto-ongeluk na het tanken in het station van Andenne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen