Beauty van eigen bodem: tien Belgische merkjes om te leren kennen

Heb je onder het mom “Ik koop Belgisch” veel mode uit eigen land in de kast hangen? Dan kan je die lijn gerust doortrekken naar de badkamer. Een overzicht van de leukste Belgische beautymerken die je misschien nog niet kent.

vwh

Close Brussels

De twee vriendinnen Tineke Bracke en Charlotte Walckiers uit het Brusselse lanceerden hun beautymerk, het huismerk van keten Planet Parfum, vorig jaar en trapten af met handzeepjes en lotions. Nu zijn er al nagellakjes, oogschaduwpaletten en een eigen lijn handgemaakte make-upborstels met klinkende namen zoals ‘I bet you look good on the dance floor’ bijgekomen.

www.closebrussels.com

Self

Dit merk ontstond uit de teleurstelling van zakenvrouw en bezorgde mama Isabelle Ulenaers, vroeger klinisch psychologe. Ze vond maar geen producten voor haar dochtertje met een moeilijke, atopische huid en ging daarom zelf aan de slag. Dat leidde tot een natuurlijk gamma - op basis van onder meer kokosolie, macadamia, arganolie en sheaboter - in recycleerbare verpakkingen.

www.naturalself.eu

Pronails

Een gevestigde waarde in ons Belgenland: in 1981 richtte Catherine Claus het bedrijf op met de focus op professionele nagelverzorgingsproducten. Negen jaar geleden nam Paul Parein de fakkel van haar over. Vandaag staat het merk er nog steeds - er komen elk seizoen nieuwe kleurtjes, samengesteld door creatief directeur Michaël Van de Put, uit. En je kan als beautyfanaat opleidingen volgen tot nagelstyliste.

www.pronails.be

Nannic

Het gamma van René Nagels doet het - net zoals sommige andere merken uit deze lijst - goed in het buitenland. Het wordt vaak gebruikt bij mensen met allerlei huidproblemen en sleepte al verschillende prijzen in de wacht. Recent werd het Excellence-gamma in Zweden bekroond met de Beauty Oscar voor ‘Meest Luxueuze reeks’ van 2018. Bij het merk horen ook instituten waar je terechtkan voor specifieke verzorgingen.

www.nannic.be

Cîme

Dit ecolabel van eigen bodem is onstaan uit een mooi verhaal uit de Himalaya. Toen vader en dochter Walter en Anke De Boeck tijdens een trektocht kennismaakten met allerlei bergplanten, kwamen ze op het idee om een beautylijn te ontwikkelen op basis van die plantenextracten. Vriendin Isabel Coppens, expert in natuurlijke en biologische huidverzorging, stapte mee in het avontuur dat ons vandaag onder meer nachtcrème en verstevigende bodylotion biedt.

www.cime-skincare.com

Dou

Handhygiëne is belangrijk, dat weet ook Sophie Douterloigne die ooit in de betonsector werkte. Ze sleutelde drie jaar aan een formule voor haar eigen desinfecterende handsprays die je overal mee naartoe kan nemen. Binnenkort lanceert het op en top Belgische merk een dispenser, die je in eventueel in de badkamer of het gastentoilet kan installeren.

www.doumyhands.be

Líkami

Marianne Priem, de vrouw achter het ecologische merk dat uit het IJslands vertaald gewoon ‘lichaam’ betekent, merkte de laatste jaren op dat we ons steeds bewuster worden van wat we op ons lichaam smeren. In die optiek ontwikkelde ze een verzorgingslijn op basis van plantaardige ingrediënten en natuurlijke oliën die geschikt is voor gevoelige huidjes.

www.likami.com

Rain Pharma

Het idee voor een ecologische beautylijn ontstond al in 2006, en na veel research was het merk in van Dominique Bastin 2010 een feit. Eerst pakte het uit met voedingssupplementen en shakes, vandaag zijn er ook verschillende verzorgingsproducten zoals handcrèmes en lotions beschikbaar. Zowel de ontwikkeling als de productie gebeurt in eigen land.

www.rainpharma.com

Les Couleurs de Noir

Pharma More, het bedrijfje van de Gentse Dries Van de Walle en Gaëlle Verspeelt, brengt sinds 2012 volledig hypoallergene make-upproducten (van lipgloss tot oogschaduw) op de markt voor dames met een gevoelige huid. Dries, afkomstig uit een apothekersfamilie, vond dat het hoog tijd was op hypoallergene gamma’s een pak aantrekkelijker te maken.

lescouleursdenoir.com

YUN

Zeg maar dag aan puistjes. Microbiologen aan de Antwerpse universiteit zijn erin geslaagd om een lijn producten samen te stellen met probiotica die acne te lijf gaan. Maar er is meer: het gamma is intussen al uitgebreid met een collectie voor intieme hygiëne, voetverzorging en de standaard gevoelige huid.

yun.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer