ASSISEN. Proces rond moord in SM-club gaat van start

© *

© vrs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voor het Leuvense Hof van Assisen ging maandag het proces tegen de 56-jarige Christian P. van start. De Fransman uit Overijse wordt verdacht van de moord op boekhouder Benoit Dupont (52) in een SM-club in Huldenberg.

Raf Vanmechelen

Het was P. zelf die die dag de hulpdiensten belde met de mededeling dat hij de minnaar van zijn vrouw om het leven had gebracht met een jachtgeweer. De gepensioneerde Christian P. baatte samen met zijn vrouw Sansanee Riyaphan, een Thaise met de Franse nationaliteit een SM-club in Overijse. De echtgenote was er zelf meesteres onder de naam ‘mistress Nina’.

De verscholen villa in het Vlaams-Brabantse Huldenberg was ingericht als een donjon, een gebruikelijke term in het SM-milieu. Christian P. ontmoette Riyaphan in een massagesalon in Thailand. Ze volgde hem naar Frankrijk en later naar ons land. Hij introduceerde haar in de wereld van SM. De organisatie van SM-avonden bracht zoveel geld op dat ze in 2009 met een eigen club begonnen. Ze richtten SM-sessies in en maakten films in het sadomasochistische genre.

35.000 euro voor SM-sessies

Dupont, een gehuwde boekhouder en vader van drie, kwam in augustus 2012 voor het eerst in de club. Uit de verhoren in het onderzoek na zijn dood zou blijken dat de man er tot wel 35.000 euro spendeerde om er deel te nemen aan SM-sessies. Volgens P. had de zaak nog nooit zo’n goede klant gehad, maar in juni 2013 werd duidelijk dat Riyaphan een relatie had met de gulle boekhouder.

De jaloerse echtgenoot P. bedreigde Benoit Dupont die maand voor een eerste keer met een jachtgeweer en een maand later volgde dan het drama in de seksclub. Christian P. wacht zijn liefdesrivaal op en maakt hem koelbloedig af met twee schoten, een in de rug en een vanop zeer korte afstand in het hoofd.

Maandag wordt de akte van beschuldiging voorgelezen. Ook de ondervraging van de beklaagde staat op het programa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen