Met het wetsontwerp van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil de regering meer langdurig zieken opnieuw aan werk helpen.
Volledig scherm
Met het wetsontwerp van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil de regering meer langdurig zieken opnieuw aan werk helpen. © BELGA

Sanctie voor wie langdurig zieke niet opnieuw aan het werk helpt

De federale ministerraad heeft een akkoord gevonden over de re-integratie van langdurig zieken. Werkgevers die geen redelijke inspanningen doen om arbeidsongeschikte werknemers aan het werk te houden, riskeren een sanctie van 800 euro. Werknemers kunnen 5 tot 10 procent van hun uitkering verliezen.

20 reacties

  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    De enige oplossing voor alles in deze regering: sancties en boetes. Ondertussen is Belgie ook koploper is boetes voor alles en nog wat. Onze vrijheid wordt totaal aan banden gelegd.
  • LUCIEN MICHIELS

    6 jaar geleden
    Hoe belachelijk een boete van 800 euro .Onze politiekers zullen wel meer in zakken gestopt worden.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    Sanctie voor wie langdurig zieke niet opnieuw aan het werk dwingt ...ofwel minder ziekenbond geld of C4 je mag kiezen ..
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Gewoonlijk komt het er op neer dat die zieke werknemer zijn boete wel effectief krijgt en de werkgever die had kunnen krijgen.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    @ lord Het is makkelijk te controleren douane maar men wil niet max3 maand met( toestemming op reis zijn e die jarenlang weg naar thailand en Europa maar ja wie had dit gedacht na de kracht van verandering Die echt thuis ziek is!!of rolstoel