Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP XTRA

Peperduur medicijn van zieke vader plots niet meer terugbetaald: “Besparen mag, maar niet ten koste van de gezondheid”

Het medicijn Jakavi wordt niet meer terugbetaald. Dat is slecht nieuws voor myelofibrose-patiënten zoals Marc Wouters uit Essen. De medicatie die zijn leven draaglijk maakt, kan hem binnenkort bijna 4.000 euro per maand kosten. Zijn dochter Pascale schrijft een open brief aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block waarin ze vraagt om een oplossing.

60 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Het medicijn is helemaal geen Jakavi, dat is slechts de merknaam. Het medicijn is: Ruxolitinib
  • jan cosemans

    6 jaar geleden
    Ik vraag mij af waarom deze medicijnen zo duur zijn!
  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    Ze smijten het geld langs ramen en deuren buiten, plots is er die vindingrijkheid om te gaan besparen op in dit geval de geneesmiddelen die het leven van deze man draaglijk maken.Dit laat nogmaals voor de zoveelste keer zien hoe onmenselijk het zogenaamde systeem kan zijn.Nu is het aan de politiek en dan houd ik mijn hart vast, politiek is in mijn vaderland zo hopeloos versnipperd dat het rechtse hand niet weet wat het linkse doet!
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Er moet worden bespaard maar dat doen ze op de verkeerde plaatsen. Thuisverpleegkunde kan ook in hun kantoren (voor patiënten die zich kunnen verplaatsen en mineure zorgen nodig hebben). Heb ik echt huisarrest voor de dagelijkse wondzorg op mijn rug? Hetzelfde medicijn in een verpakking van 100 pillen wordt niet meer terugbetaald, dan maar 2x56 = 112 pillen. De griepprik... Waarom géén 'groepsaankoop': één arts die zich een spreekuur voorbehoudt exclusief hiervoor.
  • Marcus Camps

    6 jaar geleden
    Als dat niet meer terug betaald wordt betekent dit gewoon dat ... het niet werkt. En eerlijk gezegd, met dat geld kan men vijf mensen op pensioen die nu kreperen een goed leven bezorgen.