iStock
Volledig scherm
© iStock

Hybride wagens mogen niet zomaar parkeren op plaatsen voor elektrische auto's

AutoHybride voertuigen, die gedeeltelijk elektrisch rijden, mogen niet zomaar parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor elektrische wagens. Gemeenten kunnen er echter voor kiezen om dit wél toe te laten door een specifiek onderbord. Zo blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, waarover ook De Standaard bericht. Ook of laden op zo'n parkeerplaats verplicht is, wordt beslist door de wegbeheerder. "Belangrijk is wel dat het duidelijk is en blijft voor de eigenaars van elektrische wagens", aldus Van den Bergh.

4 reacties

  • bob jansens

    6 jaar geleden
    sorry maar het is niet de opdracht van de overheid om die laadpalen te (laten) installeren. Laat de 'privé' dat maar doen.
  • Jules Steenwinckel

    6 jaar geleden
    Een elektrische wagen die NIET aan 't opladen is hoort NIET te staan aan een oplaadpaal punt amen en uit , hij verhindert een andere wagen om op te laden . Er zijn al zo weinig oplaadpunten .
  • Dirk Verheyden

    6 jaar geleden
    Straks heb je 100 verschillende soorten parkeerplaatsen in alle mogelijke kleuren. Het enige voordeel eraan is dat het straatbeeld wat kleurrijker wordt. Nadeel is dat voor die "nieuwe" parkeerplaatsen vooral plaatsen voor minder-validen verdwijnen. Zo sociaal zijn onze groene medemensen...
  • Peter Vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Wat is dat nu weer voor een zever. Enerzijds klagen dat hybridewagens teveel op benzine of diesel rijden en anderzijds ze wel verbieden van op te laden. Het zijn juist die wagens die het meest baat hebben aan deze laadpunten. Volelektrische wagens zijn meestal thuis al genoeg opgeladen om een volledige dag te kunnen rijden.