Hervé Vervaeck, die samen met zijn zoon Brecht het traiteurbedrijf Esthio leidt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hervé Vervaeck, die samen met zijn zoon Brecht het traiteurbedrijf Esthio leidt. © Hans Verbeke

Cateringbedrijf beleeft nachtmerrie na salmonellabesmetting: "Onze reputatie is om zeep"

De salmonellabesmetting heeft 118 kinderen uit 37 verschillende scholen in West- en Oost-Vlaanderen getroffen. Er is één gemene deler: cateringbedrijf Esthio uit Harelbeke dat elke dag 11.500 warme maaltijden verspreidt aan scholen en bedrijven in de regio. Daar zou de bacterie zich hebben genesteld. “Een grote nachtmerrie. Onze reputatie is om zeep”, zegt zaakvoerder Hervé Vervaeck (68). “We hadden nog gehoopt dat het aantal zieke kinderen beperkt bleef, maar intussen weten we beter.”

31 reacties

  • Martin deschuymere

    6 jaar geleden
    Ik heb daar 6jaar gewerkt en moet zeggen alles was in orde
  • Van Constantinus

    6 jaar geleden
    waar is de tijd dat de kinderen hun eigen boterhammetjes meebrachten, nooit geen probleem, maarja dan moet mama ze klaar maken en dat is dan weer te veel gevraagd. .
  • Rik Van Colen

    6 jaar geleden
    Ik lees hier toch wel enkele beschamende reacties. Een firma met een dergelike reputatie zal niet flirten met de regels zeker niet als het om de gezondheid van kinderen gaat. Totdat het eten binnengesmikkeld wordt maken zij deel uit van een heel proces. Analyse afwachten dus. Onze maatschappij vraagt mega-ondernemingen wat jammergenoeg ook risico's inhoudt.
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Waar is de tijd naartoe dat de meeste scholen hun eigen keuken en keukenpersoneel hadden. Geen transport en nooit lauw voedsel. Leraren en (keuken)personeel aten zelf ook mee, dus het eten was steeds lekker en verzorgd. Een besmetting kon toen ook, maar het bleef dan beperkt tot die ene school.
  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Edwin, op uw vraag kan ik voor ene keer wél antwoorden. Onze excellenties en wellicht ook heel wat schoolbesturen zien warme refters, zeker in een ASO-school, als een last, maar meer nog als te duur. Ik wil best geloven in deze onfortuinlijke ondernemer, hoor, maar die richting gaan we uit: megaziekenhuizen, megascholen, megabedrijven. Men kan zich dan wel afvragen waarom de prijzen van warm eten, verzorging en gewoon gaan werken dan niet zakken.