© Marc Peeters

Arbeider (34) raakt bedolven onder 1.500 kilo steentjes

Bij Soprema aan Bouwelven in Bouwel (Grobbendonk) is maandagochtend een 34-jarige arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt bij aan arbeidsongeval.

De exacte omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht. “Een van onze medewerkers, een heftruckchauffeur, raakte rond 11.30u bedolven onder een big bag met grondstoffen”, zegt plantverantwoordelijke Timmy Melotte. “Meer specifieke oorzaken van het ongeluk zijn momenteel nog niet bekend.” Volgens de politie was de big bag gevuld met steentjes en had de zak een gewicht van zo’n 1.500 kilogram.

“Enkele Soprema-collega’s dienden meteen de eerste hulp toe tot de hulpdiensten het hebben overgenomen”, gaat Melotte verder. Het slachtoffer is met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Lier. Volgens de politiediensten was zijn toestand gisteravond nog steeds kritiek.

Productielijn stopgezet

Soprema onderzoekt de omstandigheden van het ongeval en leeft mee met het slachtoffer en zijn familie. “We hebben de gisteren de productielijn meteen stopgezet en de shift opgeschort. Er is ook een expert aangesteld om de juiste oorzaak te achterhalen en vooral soortgelijke ongevallen in de toekomst te kunnen voorkomen.” Soprema is gespecialiseerd in waterdichtings- en isolatiesystemen en stelt in Grobbendonk een zestigtal mensen te werk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER