Artuur Peters pakt tweede zilveren medaille op WB kajak sprint

door
Belga
Leestijd 2 min.

Artuur Peters en Bram Sikkens mochten op de Wedaubaan van Duisburg de tweede Wereldbekerregatta van dit seizoen afsluiten met hun A-finale in de K1 500m. Dit is nog geen olympisch nummer, maar zou volgens headcoach en technisch directeur Bob Maesen wel in 2024 aan het Olympisch programma worden toegevoegd. Dit bleek ook duidelijk uit de interesse en de bezetting van die kwalitatief hoogstaande finale, want naast onze twee Belgen lagen ook regerend wereldkampioen Josef Dostal (Tsjechië) en WK-zilveren medaillewinnaar René Holten Poulsen (Denemarken) aan de start van die prestigieuze finale.

Artuur Peters had duidelijk de inspanningen van zijn vijf vorige races helemaal verteerd, want na 250m kwam onze tweevoudige vice-wereldkampioen U23 als eerste door. In de tweede wedstrijdhelft moest regerend wereldkampioen Josef Dostal alle zeilen bijzetten om onze landgenoot voorbij te snellen en te winnen met minder dan zeven tienden van één seconde voorsprong. Peters sloeg de ultieme aanval van vice-wereldkampioen René Holten Poulsen succesvol af en pakte dus op de Wedaubaan zijn tweede zilveren Wereldbekermedaille van het weeken. Jacob Schopf, dubbele wereldkampioen bij de juniores, won op zijn beurt het Duitse selectieduel tegen de tien jaren oudere landgenoot Marcus Gross. Op iets minder dan drie seconden na zijn 'zilveren' landgenoot peddelde de 22-jarige Bram Sikkens zich naar een puike achtste plaats, wat ook voor de Mechelaar, die het wildwater in ruilde voor de sprintraces, toch wel een opvallend Wereldbekerdebuut was.

De Belgische kajakdelegatie sloot deze Wereldbeker af met vier finaleplaatsen en legde daarin beslag op twee zilveren en één bronzen medaille. Het werd zo de meest succesvolle Wereldbekerregatta ooit voor ons land.

bron: Belga