Elf nachten hinder op Antwerpse ring richting Nederland

In mei en juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende 11 nachten de wegmarkeringen van de Antwerpse ring (R1) volledig vernieuwen langs de kant richting Nederland. Tussen de Kennedytunnel en het viaduct ter hoogte van Merksem krijgt de witte belijning op het wegdek een nieuwe laag verf.

jtp

De wegmarkeringen op de Antwerpse ring (R1) zijn versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. In het belang van de verkeersveiligheid is het belangrijk dat de markeringen steeds duidelijk zichtbaar zijn voor de weggebruiker.

De werken worden in twee fases uitgevoerd, gespreid over 11 nachten. Tijdens deze nachten blijft er altijd verkeer mogelijk op de ring, maar worden er een of meerdere rijstroken ingenomen. Ook alle op- en afritten langs de kant richting Nederland blijven steeds open, maar het verkeer moet er soms over de pechstrook passeren.

Tijdens de nachten van 28, 29 en 30 mei worden er voornamelijk reinigingswerken uitgevoerd. Tussen de Kennedytunnel en het viaduct van Merksem is dan over de hele afstand de meest rechtse rijstrook afgesloten. De tweede fase start vanaf woensdagnacht 6 juni en duurt 8 weeknachten. Dan worden de nieuwe markeringen aangebracht. Dit gebeurt met een mobiele werf om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden. Ter hoogte van de werfzone worden er 2 tot 3 rijstroken ingenomen.

De werken vinden steeds plaats tussen 21.00 uur en 05.00 uur.

Onderhoudswerken Kennedytunnel

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 juni wordt ook in de Kennedytunnel in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 5 op woensdag 6 juni, is de koker richting Antwerpen aan de beurt.

Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER