Ook 'The Palestine', hierboven afgebeeld is op 15 mei vanuit Stockholm naar Gaza vertrokken om de Israëlische zeeblokkade te doorbreken.
Volledig scherm
Ook 'The Palestine', hierboven afgebeeld is op 15 mei vanuit Stockholm naar Gaza vertrokken om de Israëlische zeeblokkade te doorbreken. © AFP

Palestijnen willen zeeblokkade Gaza doorbreken

Palestijnen willen vandaag bij wijze van protest met een schip de Israëlische zeeblokkade van de Gazastrook doorbreken. Aan boord zijn onder anderen mensen die de afgelopen weken tijdens de confrontaties met het Israëlisch leger bij de grens gewond zijn geraakt.

14 reacties

  • danny braun

    6 jaar geleden
    waarom een militaire blokkade verbreken als je legaal kunt deelnemen aan inspecties!
  • Robby Brom

    6 jaar geleden
    Tegen Hamas die mensen vermoordt dien je jezelf te beschermen.
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Jacques Mertens je kan het vergelijken met een invasie die gebeurde in 1948 van een vreemd volk. Die door open grenzen het land inpalmde en alles veranderde, dat volk heeft dan maar de originele bevolking verbannen en opgesloten in grote streken... dus niet echt vergelijkbaar mat hetgeen jij denkt.
  • Jan Mulders

    6 jaar geleden
    Hoe komt het dat zo'n pietluttig land zoveel macht heeft ? Ze hebben zich binnen gewerkt in wereldbanken, de pers en anderen en kunnen de politiek naar hun hand zetten. Slim en sluw !
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Het is heel gemakkelijk voor de Palestijnen om de Israëlische blokkade te doorbreken: via de Rafah-grensovergang tussen Gaza en Egypte. Helaas voor de Palestijnen: de Egyptenaren moeten niks hebben van hun Palestijnse moslimbroeders en dus blijft die grensovergang potdicht. En ik begrijp Egypte: fundamentalistische moslims hebben er in het verleden al aardig wat slachtpartijen aangericht, en de Arabieren hebben daarom liever dat ze in Gaza blijven.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.
  2. TERUGLEZEN ISRAËL. IDF doodt drie Palestijnen op Westelijke Jordaanoever

    TERUGLEZEN ISRAËL. IDF doodt drie Palestij­nen op Westelijke Jordaanoe­ver

    Lees hier al het nieuws van dinsdag 9 januari over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Israël gaat de militaire grondoperaties en bombardementen in Gaza afschalen. Dat zegt de woordvoerder van het Israëlische leger (IDF), Daniel Hagari, maandag. Later op de dag arriveerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in Tel Aviv. Hij is voor de vierde keer sinds het uitbreken van de oorlog in de regio om met verschillende leiders te praten over het conflict.