© EA Sports

FIFA 18 voorspelt het WK en ziet een hoofdrol voor de Rode Duivels

Volgende maand start het WK voetbal in Rusland (14 juni-15 juli) en dus kan het pronostikeren voor fans beginnen. Het populaire voetbalsimulatiespel FIFA 18 deed op basis van haar laatste update alvast een voorspelling. Zij zien de Duivels doorstoten tot de halve finales, Frankrijk zal de Wereldbeker winnen.

Jarni Van Waesberge

De groepsfase zal geen enkel probleem vormen voor de Duivels. Als groepswinnaar in poule G (met 7/9) stoten de Duivels, samen met nummer twee Engeland (ook 7/9), door naar de achtste finales. Daarin zouden onze landgenoten stoten op Polen, nummer twee uit groep H. Onze Duivels winnen met 2-0 met als man van de match Eden Hazard en treffen bij de laatste acht Brazilië. Het Argentinië van Lionel Messi en het Portugal van Cristiano Ronaldo stranden in de achtste finales door verlies tegen respectievelijk Frankrijk en Uruguay.

Op de voorbije twee toptoernooien (WK in 2014 en EK in 2016) bleek de kwartfinales telkens het eindstation, maar FIFA 18 ziet daar nu verandering inkomen. De Duivels verslaan de Seleçao met 2-0 en staan bij de laatste vier. Napoli-topschutter Dries Mertens is deze keer de man van de match. De andere teams die doorstoten naar de halve finales zijn Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Frankrijk

In de halve finales is Frankrijk volgens FIFA echter met 2-1 te sterk voor de Duivels, onder impuls van man van de match Antoine Griezmann. In de andere halve finale verslaat Duitsland Spanje met 1-3.

Ook de troostfinale zouden de Duivels met 1-2 verliezen van Spanje. Frankrijk pakt vervolgens Wereldbekergoud door in de eindstrijd uittredend wereldkampioen Duitsland te verslaan na strafschoppen (1-1, na pen. 4-3), met opnieuw Atlético-topscorer Griezmann als man van de match.

Of een vierde plaats ook in werkelijkheid mogelijk is, wordt duidelijk vanaf 18 juni. Dan spelen de Duivels hun openingsmatch op het WK tegen Panama. Tunesië (op 23 juni) en Engeland (op 28 juni) zijn de twee overige tegenstanders in de groepsfase.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer