iStock
Volledig scherm
© iStock

AI-expert: "We moeten niet bang zijn van robots. Ze gaan deel uitmaken van ons gezin"

Elon Musk waarschuwt al jaren voor de gevaren van artificiële intelligentie (AI). "Robots zullen tot álles in staat zijn”, zei hij vorig jaar tijdens een conventie van Amerikaanse gouverneurs. Ook de recent overleden fysicus Stephen Hawking en Microsoft-oprichter Bill Gates hebben al herhaaldelijk aangedrongen op voorzichtigheid met AI. Maar volgens een expert aan de universiteit van Oxford loopt het zo’n vaart niet. Robots zullen immers deel gaan uitmaken van ons gezin, zegt hij.

14 reacties

  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Men schijnt te vergeten dat het zelflerende robots worden. wanneer die door slecht menende mensen "geprogrammeerd" worden is de kans zeer groot dat deze robots ook "slechte" zaken aanleren, met alle gevolgen van dien. Men kan van een hond een braaf luisteren dier maken, men kan er ook van die zelfde hond een gevaarlijk bijtend dier van maken. Als eens aan gedacht wanneer in een geradicaliseerd moslim gezin zo'n robot "leert"?
  • Michel de Coorebyter

    6 jaar geleden
    Dat robots deel gaan uitmaken van ons gezin lijkt mij vanzelfsprekend, maar of dit een reden is waarom we niet bang van hen moeten zijn is een heel andere zaak!
  • Els Pauwels

    6 jaar geleden
    Volgens mij gaat het allemaal nog heel lang duren, alle AI waar ik al mee gewerkt heb, doet mij alleen maar concluderen, hoe DOM die dingen zijn.
  • willy vangeel

    6 jaar geleden
    We moeten niet bang zijn maar elke grote natie is bezig met de ontwikkeling van robot soldaten en politie. Hels bangelijk is dit.
  • Merlijn Metatron

    6 jaar geleden
    als die nog een eigen religie krijgen en zichzelfs zien als "de nieuwe mens" omschreven in de bijbel, zijn wij de sigaar