N-VA neemt de bus

De voorzitter op campagne bij d evorige lokale verkiezingen. © if

De N-VA-campagne voor de lokale verkiezingen schakelt een versnelling hoger. Alle partijkopstukken gaan op tournee. Ook in steden waar ze geen stemmen te halen hebben.

bbd

Zaterdag trekt Theo Francken met de bus naar Kortrijk, Gent, Roeselare, Brugge en Oostende. De dag erna trekt Bart De Wever naar onder meer Geel, Turnhout, Mechelen en Lier. Een week later vindt u Ben Weyts in Dendermonde en Zuhal Demir in Tongeren.

De kopstukken van de partij, alle ministers en de voorzitter, trekken de komende weekends in groep met de bus door het land. Daarbij beperken ze zich zeker niet alleen tot hun eigen stad, zelfs niet tot hun eigen provincie. In de stopplaatsen worden ze ontvangen door lokale N-VA-kopstukken.

De tijd dat lokale verkiezingen enkel een zaak was van de lokale politici ligt al langer achter de rug. Ook andere partijen laten hun kopstukken opduiken op meerdere plaatsen om de lokale kandidaten te steunen. Alleen pakt N-VA het net iets grootser en georganiseerder aan.

N-VA speelt bij de lokale verkiezingen trouwens ook heel duidelijk bovenlokale thema’s uit als identiteit en veiligheid.

Ook in 2012 nam N-VA de bus. ‘In 2012, toen we trouwens ook zo’n toer organiseerden, konden we ons lokaal stevig verankeren in tal van steden en gemeenten’, laat partijvoorzitter Bart De Wever weten. Deze lokale verkiezingen moeten die verankering nog wat uitdiepen. Of anders gezegd: CD&V inhalen als de grootste partij in de gemeenten.

‘Een stads- of gemeentebestuur staat het dichtste bij de mensen. De straat, de wijk, het dorp, de stad: daar speelt het leven van de Vlaming zich grotendeels af’, aldus nog de voorzitter.