De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov herhaalde nogmaals dat de beschuldigingen tegen zijn land niet kloppen.
Volledig scherm
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov herhaalde nogmaals dat de beschuldigingen tegen zijn land niet kloppen. © AP

Russische minister hekelt timing beschuldigingen over MH17: "Ze willen de sfeer rond WK verpesten"

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft zich beklaagd over de behandeling van zijn land in het onderzoek naar de MH17-ramp. "Ik denk dat ze hebben besloten publiekelijk met beschuldigingen te komen vanwege belangrijke internationale gebeurtenissen die binnenkort plaatsvinden", zei hij volgens het Russische persbureau Tass. Rusland is deze zomer de gastheer van het wereldkampioenschap voetbal. 

19 reacties

  • Pascal Fransen

    6 jaar geleden
    Je moet je ook de vraag stellen , waarom laat men een passagiersvliegtuig over oorlogsgebied vliegen
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Nu WK in Rusland, in 2022 in Dubai... het is helaas harde business geworden. De vraag of sport onafhankelijk van politiek kan en moet bedreven worden, is voorbijgestreefd. Het is al lang niet meer onafhankelijk van elkaar.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Natuurlijk heeft hij volledig gelijk. Er is zelfs al een dissidente reporter doodgeschoten die intussen springlevend is. Vraag u toch eens af, Ruslandbashers, waarom dat vliegtuig in een luchtruim was waar gevechtsvliegtuigen bombardementen uitvoerende. Reken maar dat het WK met stinkende Navopropaganda zal vergezeld worden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk dat een WK kan doorgaan in een land, dat een burgervliegtuig uit de lucht schiet.
  • Werner Van der Kelen

    6 jaar geleden
    Wat heeft dat met het corruptie gekochte WK te maken.