De politiewagen stond geparkeerd langs de kant van de weg. Gelukkig zat er niemand in.
Volledig scherm
De politiewagen stond geparkeerd langs de kant van de weg. Gelukkig zat er niemand in. © REUTERS

Tesla met 'autopilot' rijdt in op stilstaande politiewagen

AutoEen Tesla Model S is in de Verenigde Staten ingereden op een geparkeerde politiewagen. De 65-jarige bestuurder van de Tesla, die zegt dat de wagen op automatische piloot reed, raakte lichtgewond.

17 reacties

  • Philip Coeman

    6 jaar geleden
    Amerikaanse rommel, niet meer en niet min. Waarom kopen er zoveel Amerikanen zoveel Duitse wagens denk je? Europa moet gewoon weg Tesla’s verbieden. Jobs,Jobs, je weet wel…
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Mr Tanghe u heeft nu zelf toe dat het systeem niet altijd correct reageert op verschillende verkeersituaties. Dus is het systeem zeker niet klaar voor gebruik op de openbare weg. En dit was nu juist het uithangbord van Tesla, voor de rest is het een batterij (die zelfs niet van Tesla komt) op wielen. Hoeveel doden moeten er vallen?
  • Marc Cools

    6 jaar geleden
    Ik denk dat het natuurlijk instinct van de Autopilot die politiewagen wilde rammen. Ik heb dat ook soms.
  • Ed Moon

    6 jaar geleden
    Wel heel raar...bij mijne reageert de "Collision Avoidance" voor momenten die meestal onnodig zijn. Er is niks mis met de "auto-pilot" als je weet hoe je ermee moet omgaan. Ik kan vanuit E17 Gent tot E313 Ranst perfect zonder enige bijsturen rijden met "auto-pilot" Wel altijd opletten van andere chauffeurs die niet pinken invoegen of bumperkleven omdat jij maar 115km/h cruise.
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    De Tesla die inreed op de brandweerwagen is 3 seconden voor de crash op autopilot nog beginnen versnellen , de laatste seconde heeft de bestuurder nog zelf geremd. Na de remafstand vanop afstand te hebben bijgeregeld, gaan ze nu de autopilot definitief mogen uitschakelen.