Premier Mariano Rajoy in het parlement in Madrid. Zijn politiek lot hangt aan een zijden draadje.
Volledig scherm
Premier Mariano Rajoy in het parlement in Madrid. Zijn politiek lot hangt aan een zijden draadje. © AFP

Dagen Spaans premier Rajoy lijken geteld: oppositie organiseert zich om hem af te zetten

Woelige tijden in Spanje. De politieke crisis in Catalonië is nog maar een dag achter de rug, en daar dient de volgende zich al aan. In Madrid deze keer, waar de regering van premier Mariano Rajoy tegen een motie van wantrouwen aankijkt. Als de oppositiepartijen hun meningsverschillen kunnen overbruggen, lijken zijn dagen als regeringsleider geteld.

8 reacties

  • Chantal Naessens

    6 jaar geleden
    Einde van Spanje en later van Europa !
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Eigenaardig.De oppositie pleegde in 't verleden dezelfde feiten die ze nu aan de PP aanwrijft.De voorzitter van de PSOE wil president worden en verder hoef je niet te zoeken.Een overeenkomst met uiterst links(Podemos) en Catalaanse en Baskische partijen is in de maak.Alle middelen zijn goed.De linkse vrouwelijke burgemeester van Madrid stelt zelfs voor illegalen vreemdelingen in de bouw aan te werven terwijl er meer dan 80.000 Spaanse werklozen in deze sector zijn.Van populisme gesproken!
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    De Partido Popular is opgericht door ex Franco getrouwen en aanhangers ? Dat zegt meer dan genoeg .
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Hop, ik denk dat Puigdemont een tweede fles kraakt bij het horen van dat nieuws. De eerste fles werd gekraakt toen bekend werd dat de partij van Rajoy werd veroordeeld voor corruptie en misbruik van overheidsgeld - de ironie ! En nu gesprekken voeren met Catalonië die als voorbeeld kunnen dienen voor een onafhankelijk Vlaanderen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Eindelijk, de laatste dictator in de EU bijna weg. Maar wie komt er in de plaats ?