In de VS is het aantal vapers onder studenten op vier jaar tijd vertienvoudigd
Volledig scherm
PREMIUM
In de VS is het aantal vapers onder studenten op vier jaar tijd vertienvoudigd © Belga

Longspecialisten eisen strengere regels voor e-sigaret: "Dampen is even verslavend én opstap naar echte sigaret"

"De e-sigaret is een tijdbom. De industrie zet vapen op de markt als een gezonde variant op roken, maar in de praktijk is het een regelrechte opstap naar de echte sigaret." Dat zegt een internationaal forum van longspecialisten. Ze eisen veel strengere maatregelen om de jeugd te beschermen.

40 reacties

  • Steve Van der Vekens

    5 jaar geleden
    Jullie zijn hypocrieten. Die e-sigaretten zijn voor verslaafde rokers om vaan die vuile teer af te geraken. Je moet de verkoop ervan onder de 18 (of zelfs 21) jaar verbieden. e-sigaretten zijn er voor de rokers, niet voor rokers in wording, want die, kopen wel een pakje Marlboro. Mogen wij nog stoppen met roken?
  • Carlos Coltrane

    6 jaar geleden
    Chris Devlaeminck, in feite heb je gelijk. Alleen hebben ze wel een punt. Daar mag je moeilijk over gaan doen, maar de hetze die ze de laatste tijd voeren tegen rokers is ongekend. Ze worden bijna als misdadigers behandeld. Pak dan gelijk alles aan wat echt ongezond is voor de mens. En nee, ik rook niet, maar veroordeel ook de mens niet die wel rookt.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Eigen aan verstokte rokers is dat ze alcoholgebruik aanvallen, of over de luchtvervuiling beginnen om zich als nicotinejunkie te verdedigen.
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Zullen we meteen de alcohol verslaving bijpakken. Wanneer komen daar strengere regels voor en foto's van aangevreten levers op de flessen? Boetes voor rijden onder invloed ook naar 250.000 euro net zoals bij roken in de auto met kinderen. Ik kom uit een tijd dat dit nog gewoon was om overal te roken ben nu 60 en leef nog.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Blijkbaar slecht voor de staatskas en de portemonnee van de longspecialisten ! Dat is duidelijk ! Ik ga het eens proberen. Alles veel goedkoper over de grens zoals ik al gezien heb op internet. Daar zal het probleem al liggen.