Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank
Volledig scherm
Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank © Photo News

Lenen voor een woning straks duurder? "Banken moeten voorzichtiger omgaan met woonleningen"

De Nationale Bank heeft maatregelen genomen zodat sommige banken voorzichtiger zouden omspringen met woonleningen. Gouverneur Jan Smets wil "niet dramatiseren", maar ziet wel kwetsbaarheden. Banken moeten daarom meer geld opzij zetten voor hun leningen. Als gevolg daarvan zou lenen bij sommige banken duurder kunnen worden.

61 reacties

  • Tim Peeters

    6 jaar geleden
    Goedkoop te lenen geld is in feite niet goed,het maakt huizen belachelijk duur en de prijs van een woning wordt opgeblazen en staat niet in verhouding met de werkelijke waarde er van.ook denken veel mensen dat ze met goedkoop lenen voor een woning winnen. niet dus want je leent daardoor veel te veel.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Misschien moeten banken maar eens ophouden met die dikke lonen en bonussen uit te betalen aan hun CEO en directieleden. Dan kunnen ze zich beter wapenen. Waarom moet de burger er weer voor opdraaien en moeilijker een lening krijgen?
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Dag Stefanie, bedankt voor het lezen het was even informatief misschien kunt u er iets mee?
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    @Jeff Smulders wat heeft pensioensparen met dit artikel te maken? Behalve dat dezelfde roversbende erachter zit
  • Achmed Chokri

    6 jaar geleden
    Bouwen, of kopen is een slechte investering aan het worden. Koop een woning in een 'autochtone ' straat en en je betaald veel. Over een periode van 30 a 40 jaar wordt diezelfde straat multicultureel en de waarde van je woning is welliswaar gestegen maar eigenlijk is je woning quasi gehalveerd in waarde, omdat enkel nog allochtonen in je woning geïnteresseerd zijn.