iStock
Volledig scherm
© iStock

Nieuwe richtlijn voor Nederlandse huisartsen: "Stop met wiet voorschrijven als pijnstiller"

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft een nieuw standpunt omtrent de omgang met wiet. Het NHG wil dat huisartsen cannabis niet meer voorschrijven als pijnstiller, ook al zien zij de vraag ernaar sterk toenemen. Dat schrijft de Nederlandse krant Trouw.

10 reacties

  • Roberto Bermejo Y Martín

    6 jaar geleden
    Frans Steenhout. Uit welk onderzoek haalt gij uit dat cannabis oftewel marihuana 6x schadelijker is dan tabak? Het enige dat gij goed kunt is liegen. Tabak én alcohol doden dagelijks tientallen mensen. Misschien zelfs honderden. Cannabis oftewel marihuana heeft nog nooit GÉÉN enkele persoon gedood. Stop met uw eigen gedachten als waarheid te verkondigen.
  • Frans Steenhout

    6 jaar geleden
    Even het plaatje juister stellen: huisartsen ook hier schrijven het maar voor op vraag, niet omdat het zou werken, ze riskeren grote boetes als daardoor nogmaals een verslaving ontstaat, kans: uiterst groot, bijwerkingen idem, dus volstrekt niet betrouwbaar, vlg Nl onderzoek 6 x schadelijker dan tabak, zie ziekenhuis Zuyderland
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Pharma industrie kan geen woekerwinsten maken op onkruid wat iedereen kan kweken. Als ze 500 Euro voor een flesje cannabis olie konden vragen betaald door de ziekenzorg dan was het al lang goedgekeurd.
  • krindl

    6 jaar geleden
    de farmaceutische wereld is te machtig....kunnen geen patent krijgen op cannabis, ook honingzalf is TOP, maar ook nooit aangeboden door apothekers...doch een super-zalf, maar ze kunnen geen patent krijgen op honing...dus...allerhande andere brol dat noppes helpt..en MAGGIE knikt en zwijgt en ondertekent nieuwe contracten !! tja, dan zoek we zelf wel hoor, no problem !!! Hypocriet gedoe allemaal
  • Nicolas Ivanov

    6 jaar geleden
    Big pharma zal nooit onderzoek doen want tegen hun portemonnee. Dus zal er nooit bewijs zijn. Dat terwijl miljoenen mensen overal ter wereld getuigen dat het effectief helpt.