Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Met deze tips barbecue je zeker veilig

Als de zon in het land is, wordt de barbecue van onder het stof gehaald. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Uit onderzoek blijkt dat maar twee op de drie barbecueërs gebruik maken van veilige aansteekmethodes. Net daarom lanceert Oscare een sensbiliseringscampagne over ‘veilig barbecueën’. Met deze tips loopt het niet meer fout.

3 reacties

  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Gewoon een dakgasbrander voor aan te steken gebruiken nooit problemen ,voor de gezondheid een geribelde ijzeren plaat dat de kolen niet aan je vlees komen .succes verzekerd.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Ik denk dat dit de beste, veiligste en goedkoopste manier om je barbeque aan te steken; 1) bewaar je oude frituurolie in flessen. 2) neem een prop keukenrol of toiletpapier. 3) maak enkele holletjes in je houtskool en steek daarin de proppen papier. 4) giet at oude frituurolie over de proppen papier en steek ze aan. 5) als het vuur goed pakt leg dan wat andere stukken houtskool er bovenop. Je zal zien hoe snel en goed dit werkt. Smakelijk eten ;-)
  • Robbert Thys

    6 jaar geleden
    Koop u nen fatsoenlijke BBQ, met fatsoenlijk deksel op scharnier. Anders ist gril ipv BBQ. En lost ge al de helft van de problemen op.